fredag, januar 29, 2010

Sunn knask


Tørkede epleskiver


Jeg delte eplene i båter, før jeg skar dem i tynne skiver med ostehøvel. Deretter la jeg dem på bakepapirdekket langform og strødde kanel over.

Tørket dem i ovnen på 80-100 grader i 2-3 timer (varmluft), før jeg slo av ovnen og lot dem ligge et par timer ekstra.


Resultatet ble søte, sprø eplechips. Obs! Det går med noen epler; dette glasset inneholder ca 8 store epler ;)

Prøvde forresten det samme med bananer. Veldig godt, det også, men jeg har ikke tålmodighet til å kutte så veldig mange klissete bananer i tynne skiver...

God helg!

12 kommentarer:

Lokki sa...

Så hyggelig å se deg igjen!
Og for et herlig tips! Tusen takk skal du ha ❥
Du har jo gjort det så flott med de etiketene også!
Nydelig, dette blir helgens snack ❥
Ønsker deg en herlig helg!
Klem Lokki

Elis@beth sa...

Å endelig er du tilbake!
Så deilig med hjemmelaget eplechips-kanskje man må prøve det en dag! Takk for tips!

Klem ♥

Idun.. sa...

mmmm.. hørtes nydelig ut! Men i påvente av nytt kjøkken er det dårlig med varmluft her i gården.. går det uten tror du?

Ha ei fin helg! *klem idun*

Småbyliv sa...

Å, det hørtes godt ut altså :o))

Hege sa...

Takk for tipset - det der så veldig godt ut:-)
Riktig god helg til deg og dine, klem Hege.

Anne sa...

Så kjekt å høyre frå deg igjen:)
Håpar du har det flott!
Ha ei herleg hleg, skjønne!
Klem Anne:)

Kort og Søm sa...

Hei,
dette så veldig godt ut! :o)
Skal prøve å lage sånne slev nå i helgen, takk for at du deler oppskriften!

Hilsen Fredrikke :o)

Guttemamma sa...

Ser deilig ut,vet hvor lenge de holder seg på glass??
klem og god helg

Solveig sa...

Dette høres aldeles deilig ut! Nydelige å ha på galss som en del av interiøret også. Dette skal jeg jammen prøve i helgen:o)
Takk for tipset!
Ønsker deg en flott helg.
Klem fra Solveig

Birgit sa...

Dette var et særdeles godt tips i disse "komme seg inn i brudekjole etter fødsel"-dager ;) Takk og god helg!

Lindas hus sa...

der er du ja;) Lurte på om du hadde snødd inne.....og for en super tips, vi pleier å ta ferskt eple med kanel. Men jeg har aldri prøvd å tørke dem etterpå. Må jo prøves:D Ha en herlig helg. Klem

Fru Luna sa...

Mmmm, så deilig... Dette skal jeg og mannen teste ut! Mannen var litt skeptisk til bananvarianten ;)

Så koselig blogg du har! Dette er første turen innom deg, så takk for at du la igjen et spor på bloggen min :)

God helg!

Klem Linda