100 g smør
2 1/2 dl sukker
1-2 egg
1 1/2 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
(Tilsett gjerne litt mørk sjokolade og/eller kaffe)
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175°C. Smelt smøret i en kasserolle. Løft kasserollen av platen, bland i sukker og egg, rør godt. Rør i øvrige ingredienser til alt er godt blandet. Hell røren i en smurt og melet form, ca 24 cm i diameter. Stek midt i ovnen i ca 20 min. Kaken blir lav og hard på toppen, men "kladdig" i midten. La kaken kjølne. Pudre over melis. Server med vispet krem eller iskrem og frukt.
2 kommentarer:
tusen takk for oppskriften!! Den skal jeg prøve meg på;) Lignet egentli litt på brownies:)
Den er utrolig god, altså! Og jo, den minner veldig om brownies. Men det sies at kladdkakan er mer "kladdig" enn brownies. Brownies blir på en måte tørrere... Vanskelig å forklare. Det finnes en forskjell, men den er nok liten ;)
Legg inn en kommentar